Kam po zimě s rodinou za relaxem

Kam po zimě s rodinou za relaxem? Já tu mám jeden tip. Byli jsme tam 2x a určitě dáváme palec nahoru. Pokud máte rádi, přírodu, sport, odpočinek, houbaření jednoduše aktivně strávený čas s rodinou či byste rádi prožili romantický víkend ve dvou v prostředí přímo pohádkovém, tak dejte šanci Nesuchyni a hotelu Lions. Okolí je nádherné, lesy (když přijedete ve správný čas), jsou plné hub a okolí je plné úžasné přírody a míst, které vás dobijí a chcete je prostě navštívit.


Kam po zimě s rodinou za relaxem – hotel Lions, Nesuchyně

Fotogrfie:Nesuchyně hotel Lions
Nesuchyně hotel Lions

IMG_4615

Kde se vzala Nesuchyně?

Nesuchyně je vesnička, v které, dle dat z wikipedie, žije 422 obyvatel a rozhodně je její pýchou tento hotel a pak taky např. velká kukuřičná pole 🙂 Její název je spojován se suchem, ale není to tak ani v nejmenším.

Říká se, že šípku dřív říkali chýně. Jednoho dne kolem vesnice projížděl velmož a uviděl sličnou pannu osvěžovat se u potoka. Měla u sebe nůši a tak se jí zeptal, co to nese. Odpověděla mu, že je to chýně a vysvětlila mu, že to je bylinka a k čemu slouží. Poradila mu i další různé bylinky na neduhy. Velmož jí za odměnu koupil dům a vesnici pojmenoval Nesuchyně. 🙂 Vesnička leží kousek od Rakovníka, a máte-li rádi pivo Krušovice nebo jste závislí houbaři, jako já či milovníci historie a turisti, určitě si přijdete na své. Na houby se tam rozhodně chystáme znovu, protože takovou sklizeň jako tam loni jsme už pak neměli.

Zdroj: wikipedia

Parkování, ubytování a strava

IMG_5351

Hotel je umístěn v obrovském areálu a součástí je veliké parkoviště a nebo můžete parkovat přímo před svým pokojem. My měli rodinný pokoj s oddělenými ložnicemi a 2 toaletami a koupelnami. a s parkováním před vchodem.Nejsem úplně náročná a vím, že pokud jedu do 3 hvězdičkového hotelu, nemůžu čekat 5ti, ale co se týče ubytování, tak zde si dovolím říci, že když srovnám 4 hvězdičkový hotel v Egyptě s tímto, tak nevidím rozdíl.

Hned první večer jsme měli v rámci voucheru večeři. Co se mi moc líbilo, že u večeře byla zmrzka. Vanilková, čokoládová, citrónová a jahodová. Snídaně mě potěšily. Snídaně ty miluji a tady byly vážně skvělé.  Čerstvé pečivo, na výběr nealko pití, vajíčka, sýry, sladké pečivo, prostě paráda. Můžu doporučit nakládaný hermelín. Ten tam maj dobrej, ale voucher na něj bohužel neplatí.

Hotelové vyžití

IMG_5433

Když se vám nebude chtít ven a budete se nudit, tak můžete jít hrát pinčes, bowling, šipky, kulečník, různé logické hry pro děti, navštívit bazén, vířivku, saunu a můžete si půjčit i kola nebo koloběžky, zahrát si petanque, minigolf nebo plážový volejbal. Když nechcete nic dělat a jen prostě relaxovat, ani tak nemusíte ležet na pokoji, ale můžete si zajít na masáž nebo na zábal. Prostě vyžití je tam fakt „kotel“ a nestihnete vše, pokud jste tam jen na 3 dny a chcete se podívat i po okolí.

ZDE najdete všechny informace a třeba i slevu. 🙂

Kamenný pastýř a Křivoklát

IMG_4588

1) Kamenný pastýř

První tip na výlet, je Kamenný pastýř, stojící osamoceně uprostřed pole. Je to největší menhir v Česku. Pověsti praví, že vždy, když zazvoní zvon v kostele v Klobukách, tak pastýř se posune tím směrem o jeden krok, který je velký jako zrno písku. Až tento zkamenělý pastýř dojde ke kostelíku v Klobukách, tak nastane konec světa. Ale toho se naštěstí bát nemusíme, protože toto pravidlo se ruší ve chvíli, kdy zazvoní zvon z kostela v Kokovicích a pastýř se opět krokem velkým jako zrno písku vrací zpět.

IMG_4605

2) Křivoklát

Křivoklát jsme navštívili po cestě domů a ještě nasbírali košík hub v lesích kousek od něj. V podstatě hned u cesty. Nádhera. Ale zpět ke Křivoklátu. Měli jsme štěstí, hrad ten den měl výročí a konaly se tam různé aktivity pro děti. (foto)

IMG_4723

IMG_4734

IMG_4808

kolazK

IMG_4810

IMG_4740

IMG_4764

IMG_4852

Přeji Vám příjemné výletění, ať už pojedete kamkoliv. 🙂

Zdroj: wikipedia

Foto: Marie Füsselová