Zažijte i vy pohádkový víkend v Hřensku

Konečně je tu jaro a sluníčko. Já se tak těšila, že udržet mě sedět doma v tomto krásném počasí byl naprosto nadlidský výkon a přiznám se, že jsem nyní blog i trošku zanedbávala. Nicméně nyní nastal čas Vám opět přinést tipy na další výlety, ať už s dětmi či bez nich. Pokud sledujete můj instagram, tak jste si jistě všimli, že se tam objevily nové fotky. Jestli nesledujete, tak mrkněte a budu ráda, když se přidáte, většinou tam jsou tipy dříve, než je stihnu sepsat 🙂

Další tip na výlet kam zajet, když se Vám to doma nelíbí a nebo jen chcete obohatit své zimou zaprášené buňky kulturním zážitkem a přitom být venku v přírodě:

Víkend v Hřensku

Vzhledem k tomu, že se Hřensko nachází v Česko-Saském Švýcarsku, stačí jít v podstatě kamkoliv a brzy narazíte na ukazatele, u kterých se můžete rozhodnout, kam pokračovat. Už při příjezdu do tohoto malebného městečka Vám vyrazí dech skály, které se tyčí nad vším, co lidská síla postavila, a celé městečko dělají romantičtějším a přívětivějším. Domky na Vás působí natolik rozkošně, že nepochybujete o tom, že lidé, kteří tam žijí, jsou milí a přátelští, a já si ani dojem kazit nechtěla a proto jsem jen chodila a fotila a usmívala se na všechny kolem sebe, aby můj ideální pohled na věc nezkazil ostrý jazýček Čecha nebo Němce, který si sem zaskočil z blízkého Německa, jež najdete hned za rohem.

hrensko


Pravčická brána

pravcickabrana

Pravčická brána je první místo, na které Vás pozvu, a na které se stojí za to vyškrábat. Mě ten vzestup čeká ještě jednou, protože se zrovna opravovaly můstky a tedy nebylo možné se dostat až k ní. Ale i tak to stálo za to. Pravčická brána je národní přírodní památkou od roku 1963. Na hlavní skalní most se nedostanete z důvodu bezpečnosti, nicméně určitě to stojí za to i tak. V případě, že byste chtěli Pravčickou bránu spojit i s se soutěskami a projet se na lodičkách, tak neváhejte a od Pravčické brány se směle pusťte směrem na Mezní louku a zakončete celou 16ti km trať romantickou projížďkou na loďkách. Jedná se o tzv. Naučnou stezku přátelství.

hrensko2

Hrensko3

Olzinpad

oga

cesta3

naucnastezka

lodi

hrensko5

Tajemný (hororový) dům

tajmeydum

V neposlední řadě doporučuji jít i po stezkách ne úplně známých a odbočit i tam, kam byste normálně nešli. My to udělali a zabočili směrem na méně známou vyhlídku a narazili jsme na tento pozoruhodný dům. Můj první dojem byl WAU, jako fakt, něco tak krásného, tajemného až hororového tu jen tak stojí?

Tento dům byl postaven v roce 1905 jako plynárna na acetylenový plyn. Ta zásobovala svítiplynem dvanáct nedalekých obytných domů. Aktuálně je prý využíván pro turisty. Můžete se zde ubytovat a užít si klid v domě, ve kterém bych se ani nedivila, kdyby strašilo…. Za domem je starý hřbitov a celou tu tajemnou nádheru to jen podtrhává. Proto pokud Vás láká tajemno a máte pro strach uděláno, rezervujte si svůj víkend právě zde a zažijte i vy pohádkový víkend v Hřensku.

IMG_20170323_161351_470

Užijte si jaro a vyražte, rozhodně to stojí za to 🙂 My si víkend v Hřensku užili naprosto skvěle, a brzy tam zajedeme zase. Snad konečně dojdeme až na vrchol. 🙂