Máte rádi vyhlídky a přemýšlíte kam na výlet? Přináším pár tipů

Další tip na výlet nebo výlety Vám přináším! Je to týden, co jsme se ráno s přítelem místo práce rozhodli udělat si pěkný den a vyrazit si na výlet. Každé ráno odvážím děti do školy, a hned poté jsme vyrazili na vyhlídku, kam jsem chtěla zajet kvůli světlu a sluníčku, které je v odpoledních hodinách už za humny, a moc jsem si chtěla nafotit nějaké pěkné fotky, jenže sluníčko mi moc nepřálo. I přesto jsem se projela a viděla zase kus té naší krásné země, a níže přináším pár tipů, kam si jít protáhnout kosti a načerpat energii na další náročný den 🙂


 Vyhlídka Vysoký Ostrý

Ráno jsme dorazili na vyhlídku u Vysokého Ostrého…. Duben – ještě tam budem, se říká, a myslím tím jako za kamny. Měla jsem si to říci dříve, než jsem vyrazila s dětmi ráno do školy a vzala si jen svou lehkou koženou bundičku… pěkně jsem vymrzla. Letěla jsem na vyhlídku kvůli sluníčku a fotkám a to se na mě pěkně vyprdlo. Každopádně, když si budete chtít udělat výlet, třeba jako já ráno, abych rozhýbala své mozkové buňky, zajeďte si na výlet na Vysoký Ostrý. Mapa zde: Vysoký Ostrý

IMG_20170405_084629_224[1]

Auto nechte na parkovišti u hradu Střekov a dejte se pěkně pěšky po ukazatelích na Novou Ves. Čeká Vás dlouhý a zákeřný krpál, který Vás ale báječně probere, a po jeho překonání si budete připadat, jako kdybyste vystoupali na Mount Everest.
Rozhled Vám dodá sílu do nového dne, a když tam vyrazíte až v létě, tak si tam můžete udělat romantickou ranní snídani v trávě.

IMG_8142

IMG_8140

IMG_8096

IMG_8145

Nám počasí bohužel moc nepřálo, tak jsme vypili kafčo, udělali jednu až dvě fotky, a mě napadlo podívat se ještě na Úštěk.


Úštěk

Mapa zde: Úštěk

Všichni asi víme, že na Úštěku je turisty oblíbený a navštěvovaný rybník. Co možná nevíte všichni, je to, že na Úštěku mají čerty. Už na náměstí Vás přivítají první dva a ukazují, kudy jít přímou cestou k čertovu muzeu. My měli smůlu, měli zavřeno. Já si aspoň prohlédla čerta, který stojí hanbatý s vystrčeným pindíkem před muzeem, a netváří se zrovna nadšeně 🙂 Asi mu i rozumím, mě by se tam nahaté taky stát nechtělo.

IMG_8177

bimbas

Uličky v Úštěku jsou zachované a působí velmi romanticky, jako byste se vrátili o několik desítek let zpět.

IMG_8171

IMG_20170405_230559_691[1]

IMG_8223

Prošli jsme si celé náměstí a musím říci, že ačkoliv jsme přijeli před sezónou, a vše bylo zavřené, tak možná o to větší kouzlo Úštěcké náměstí mělo. Rozhodně ale musím ještě hodit oko do toho čertovského muzea, tentokrát pojedeme i s dětmi, až budou mít otevřeno. Já jsem si tichou atmosféru téměř opuštěného náměstí velmi užila. Co mě ovšem zarazilo bylo nespočet aut, která stála zaparkovaná kolem celého náměstí. Celkový dojem to kazilo a je škoda, že se město nepostará o veřejné garáže například, aby celkový dojem návratu v čase ještě více vynikl. Prošli jsme se a bohužel nenašli žádnou otevřenou kavárnu, tak jsme sedli do auta a frčeli zpět domu. Po cestě zpět, pokud jste z Ústeckého kraje, se můžete ještě zastavit na Levínské rozhledně.


Levínská rozhledna

Mapa zde: Levínská rozhledna ( Levín)

Levínská rozhledna se hrdě tyčí nad městečkem Levín, které leží asi 6km od Úštěku. Rozhledna je spíše neznámá a není udržovaná. Dostanete se dovnitř a až nahoru, kde si ovšem výhledu moc neužijete, pokud nejste vyššího vzrůstu. Okénka v druhém patře jsou velmi malá. Z prvního patra je výhled pěkný a vidíte na náměstí, kde je obecní úřad a místní hospůdka, kde výborně vaří – po domácku, rozhodně doporučuji navštívit. Kousek dál je hřbitov a celkově na Vás rozhled působí domácky a příjemně vesnicky.

IMG_8266

IMG_8277

svetnaruby