Gastro food fest – Litoměřice 2016

Včera jsme navštívili veletrh jídla v Litoměřicích Gastro food fest. Překvapilo nás poloprázdné parkoviště, ale je pravda, že jsme jeli později, takže kdo nemá rád davy, tak doporučuji po 14té hodině. Už z dálky cítíte vůni všeho možného, hlavně tedy orientálního koření.

Gastro Food Fest
Gastro Food Fest 2016 – exotické i tradiční jídlo, chutě všech zemí

U pokladny zaplatíte 100,- Kč/osoba a je potřeba aby jste si vyměnili peníze, za tzv „Liťáky“, to je matoucí a je to velmi dobrý efekt proto aby jste utratili co nejvíce, bohužel zpět si je již na normální peníze proměnit nemůžete.

Pokud vážíte 50kg i s postelí, jako já, tak nemějte velké oči, protože se najíte u prvního stánku a pak Vám zbudou Liťáky tak akorát na památku. Pro mě samotnou to byla premiéra a těšila jsem se na nejrůznější ochutnávky jídel a zmrzliny jak se psalo. Zde mám pro Vás malou ukázku všeho možného.

Červy a jiné pochoutky

Červy, jarní závitek, těstoviny s lanýži, medové kuličky, žebírko opečené, trojhránek, hamburger a jiné dobroty z kterých Vás zrak přecházel. Na hlavní scéně v hale A i H vařili odborníci a jen za 4Liťáky jste mohli ochutnat jejich speciality,které přímo před Vašima očima uvařili a přinesli až pod nos. Bylo to vážně moc zajímavé a super, moci ochutnat tak rozmanitou kuchyň.

Je pravda, že já jsem stará škola a proto asi zůstanu u kuchyně české a osvědčené, ale je moc fajn ochutnat orientální chutě a poznávat nepoznané. Tentokrát jsem se překonala a ochutnala jsem si i červíka, nic velkého, jen malinkatého roztomilého červíčka, který chutnal jak křupka, přesně tak jak to všude čtu.

Není se tedy čeho bát. Příští rok, půjdu rovnou do sarančátka.

Gastro Food Fest

Pokud jste to letos nestihli, příští rok si nenechte ujít tak pestrou škálu chutí.

Gastro Food Fest
Gastro Food Fest

Těstoviny s Lanýži a 3 letým parmazánem-hodně výrazná chuť sýru, ale to musí být každému jasné hned po přečtení názvu. Jakmile odezní první vlna sýru ve vašich ústech tak po dalším polknutí cítíte velmi jemnou chuť, asi smetana nevím a velmi jemně v pozadí cítíte Parmazán – doporučuji ochutnat.

Gastro Food Fest
Gastro Food Fest

Šneci, byl tam stánek kde pěstovali šneky na farmě na jídlo… ok, nic proti tomu nemám, ale jíst to nechci. Jestli někdo máte zkušenosti napište, zajímá mě jak to chutná, ale nemám dost odvahy sníst šneka.

Gastro Food Fest
Gastro Food Fest

Mušle chutnal přítel. Chutnali trošku jako kuře a nedoporučuje jíst plastovým příborem, je to nešikovné. Ocenil na tom zvláštní žvýkací konzistenci – cituji

Gastro Food Fest
Gastro Food Fest

Krabí tyčinky, jen jsem Vám to vyfotila, nemusím mořské plody. Pro milovníky mořských potvor to byl zde ráj.

Gastro Food Fest
Gastro Food Fest

Medové kuličky s oříšky a to vedle nevím. Kuličku jsem ochutnala a musím říct, že to byla ňamka, dobrota, sladká tečka za jídlem.

Gastro Food Fest
Gastro Food Fest
Gastro Food Fest
Gastro Food Fest

Stánek s naprosto úžasnými a voňavými klobáskami. Máte chuť do toho skočit a trhat a ochutnat úplně všechno. Přijdou si zde na své i milovníci klobásek

Gastro Food Fest
Gastro Food Fest

Gastro food fest: Sýry jsem neochutnala, ale vypadaly báječně.

Gastro Food Fest
Gastro Food Fest

Gastro food fest: Rýže s brouky, asi sarančata. Nevím, nemám odvahu toto strčit do pusy při smyslech a plném vědomí.

Gastro Food Fest
Gastro Food Fest

Červíci, zde jsem byla odvážná, vypadá to jako větší kmín, a chutná nijak…. možná kdybych si nasypala celou misku do pusy, tak bych Vám mohla říci více, ale bohužel jsem si dala jen jednoho a křuplo to, ucítila jsem slanou chuť ( hodně malinko) a byl konec.