Hurricane zážitek z větrného tunelu v Praze

Dnes to bude o zážitku, který jsem si s přítelem nedávno (už je to rok a kousek zpět) vyzkoušela. Tématicky, když jsou ty Vánoce za 14 dní a třeba i inspirace pro vás. Tento zážitek jsem darovala sobě a svému příteli loňské Vánoce (2015) a teď už vím, že to byl pecka nápad, i když zpočátku jsem si myslela, že tam nevlezu. Vyrazili jsme do Prahy na Hurricane zážitek z větrného tunelu v Praze. Cesta probíhala hladce, sportovní centrum je hned u dálnice z naší strany, takže jsme tam byli za hoďku, paráda. Zaparkovat káru můžete hned u Vašeho cíle. Mapu najdete zde.

Pohledem diváka

baseball-fan-1413524_960_720

Šli jsme se podívat dovnitř, abychom viděli, co nás čeká. Když vyjdete schody, přivítá Vás recepce a vchod k tunelu z pohledu diváka. Zde jsou pohovky, můžete fotit své blízké a mávat jim, ale oni vás stejně neuvidí, a v případě, že ano, a zamávají Vám, tak v tunelu to s nimi udělá věci nevídané 🙂 Tím myslím, že si dají pěkně na kokos. Pokud to tedy nejsou profíci, kteří si s větrem jen tak pohrávají. Naše instruktorka nám to předvedla na konci našich pokusů o udržení hrdosti a přežití.

První dojem

amazed-19214_960_720

Jsem typ člověka, který nečte návody, programy apod. Tím chci říci, že když jsem po našem příchodu viděla, jak tam ten pán lítá a pak letí neuvěřitelnou rychlostí nahoru a volným pádem dolu, tak mě krapet polilo horko a odtáhla jsem přítele do nejbližší putyky, kde jsem nám dopoledne „zpříjemňovala“ sýčkováním o všem, co by se teoreticky mohlo stát při letu. Naštěstí pro nás oba brzy přišel čas, a tak jsme se šli na recepci zaregistrovat. Vyplnili jsme jednoduchý elektronický dotazník, něco jsme podškrábli ( asi, že to jdeme dělat dobrovolně a bez tlaku) a šli jsme čekat na instruktorku.

Boty na tkaničky a ostatní

shoes-666059_960_720

Po pár minutách, přišla instruktorka, zjistila kdo je a kdo chybí a už jsme si šli pro kombinézy a převlékat. Na stránkách je informace o povinné výbavě, kterou si berete sebou.

Pokud nejste člověk jako já, který preferuje boty elegantní, popř. na jiný druh zapínání než jsou tkaničky, a vlastníte krom bot s tkaničkami i další věci, tak jste v pohodě. Já si seznam bohužel přečetla jen letmo a moje příprava jako vždy byla na poslední chvíli a boty s tkaničkami jsem nenašla (no bejvávalo, teď mám problém najít boty do společnosti :-)). Tak jsem chytla bez tkaniček a musím pochválit důslednost instruktorky a připravenost na tyto situace: po vysvětlení, že mi boty mohou vyletět a že už je taky nikdy nemusím vidět, jsem přijala nabídku zápůjčky bot interních, šněrovacích.

Bez tréninku by to nešlo

active-19413_960_720

Šli jsme do tréninkové místnosti, kde jsme si cvičili polohu a práci s tělem. Paní instruktorka nám trpělivě vysvětlovala, co znamená jaké gesto, abychom věděli, který kus končetiny kam máme ohnout, abychom se ve vichru alespoň udrželi jakž takž nad zemí 🙂 Trénink byl fajn a vypadalo to v celku přívětivě. Dostali jsme špunty do uší a brýle a šli jsme na to.

3 minuty pocitu beztíže a pohody

img_9999_521_1

Samotné létání a volný pád mě překvapily natolik, že jsem to sama ani nečekala. Když skočíte do tunelu, je tam instruktor a ukazuje, co máte dělat a samozřejmě vás jistí. Poprvé jsem si namlátila, ale nikterak vážně, prostě jsem se koukla přes sklo a otočila špatně rukou a šup, hodilo mě to do kotrmelce a přimáčklo na sklo, ale fakt nic vážného, asi nikdo nečeká, že se jakože proletí jen tak sám od sebe v tunelu s Hurricanem.

Každý účastník měl dva pokusy. Podruhé je to už o poznání lepší. A chvilku to vypadalo, že se i otočím, jenže někdy (např. v této situaci) mám zkrat myšlení a absolutně mi nedocvaklo, co na mě instruktorka ukazuje, a k točení nedošlo.

Volný pád to nejlepší na konec – Hurricane zážitek z větrného tunelu v Praze

A nakonec to nejlepší. Instruktorka váš čapne za gatě a šup, letíte rychlostí blesku do výšky a volným pádem letíte zpět. Než se rozkoukáte, tak letíte znovu…

Paráda, všem můžu jedině doporučit, a kdyby mi Ježíšek chtěl něco podobného zase nadělit, tak bych se vůbec nezlobila. Každopádně se už těším na další zážitek, protože tenhle mě vážně moc bavil. 🙂

Hurricane - větrný tunel
HurrHurricane – větrný tunel

Jděte se také vyřádit, nebo darujte odreagování od všedních dní svým nejbližším. Mrkněte na aktuální nabídku na ZAZITKY.CZ – AKCE PLATÍ POUZE DO VÁNOC 24.12.2017 🙂 

 

Přeji úspěšný let – Maruška