Jak se žije české blogerce – Pavča Adamcová z blogu „Příjemné čtení – práce to není“

Už název napovídá, že první rozhovor s blogerkou je tu. V článku Blogerka Pavča, letem světem životem jsem vám představila její e-booky, a nyní si pojďme říci něco málo i o samotné autorce. Sešly jsme se v Teplicích, lázeňském městě, které mám téměř za domem, a zjistila jsem, že ho vůbec neznám. Když se řekne Teplice, vybaví se mi motokáry, kostel a divná čtvrť s hernami s podivnými typy lidí, které nechcete večer potkat sami venku. Pavla mě ovšem vyvedla z omylu a pořádně mi protáhla krovky. Šly jsme se podívat do botanické zahrady, ale to bohužel neklaplo tak, jak bychom rády, a protože miluji vyhlídky, tak druhá volba byla jít se podívat na Teplice z vrchu, z místa zvaného Janáčkovy sady. Můžete si zde se svým partnerem i připnout svůj zámeček lásky, stejně jako tomu je i v Paříži. Tady jich je o poznání méně, tak šup, ať doženeme Pařížany a ukážeme jim, že láska kvete i u nás, ne jen u nich. 😀 Ale vraťme se zpět k Pavče, která na sebe prozradí, jak se žije české blogerce a jaké má sny a přání. 

příjemné čtení - práce to není
příjemné čtení – práce to není

Ahoj Pavlínko, protože se známe dlouho, vím, že pracuješ 8,5 hodiny, pak máš ještě další aktivity, jako je alternativní medicína a nyní blog, a v neposlední řadě děti. Jak to všechno stíháš?

Občas mám právě pocit, že spíš nestíhám. 🙂 Nic není zadarmo. Tak jsem se naučila v životě rozlišovat, co je opravdu podstatné a důležité, a co ne. A taky co nebo kdo mě obírá o čas. Nekoukám moc na televizi a pracuji spíše na úkor úklidu, než spánku. (smích) Jasně, že je důležitý tzv. Time management, s tím nemám problém. Řekla bych, že mám velmi dobré organizační schopnosti, ale někdy i mně chybí nějaká ta hodina a potřebovala bych natáhnout den. Alespoň o tu jednu jedinou hodinu, určenou vyloženě pro mě. Ta mi občas chybí. 🙂 Ale protože fytofarmaka i blog mě baví, jsou mými koníčky, nevnímám je až tak jako práci, i když to práce samozřejmě také je, nic se samo neudělá. Času nelituji a vždy si ho ráda udělám. To znáš ostatně sama, máme to podobné, řekla bych.

IMG_1341

Z tvého blogu je zjevné, že jsi poeta, já tě znám spíše jako člověka pragmatického a s nohama na zemi, proto mě i překvapilo, když jsi mi svůj blog poslala. Kdy jsi zjistila, že jsi taková poetická duše?

Můj blog překvapil více lidí. Vlastně všechny, včetně mě. Pragmatická je jen jedna polovina mého já. Ta druhá visí přesně naopak s hlavou v oblacích a stále ji někdo musí sundávat dolů, když se tam zapomene moc dlouho. Jinak si nabije čumec. 🙂 Jsem Blíženec, vzdušné znamení, rozdvojená osobnost, nebo dva v jednom, jak to kdo pojme. A od kdy jsem poeta? Odjakživa. Podědila jsem veršování po taťkovi, takže to tam někde ukryto bylo od prvopočátku. Na základce jsem psala kroniku naší třídy, v oddíle pionýrů…(velký smích) V osmnácti jsem k maturitě přebásnila písničku pro naší třídu, ale jen tak okrajově. Pak dlouho nic. Později jsem psala zase kroniku naší obce, ale času moc nebylo. Rodina, práce, znáš ten kolotoč. Dlouhá léta žádný rým, až teď poslední dobou mi nějak prasklo to mé básnické střevo. Je to úžasné uvolnění. Jsem nejen savec, ale i psavec.

Příjemné čtení - práce to není
Příjemné čtení – práce to není

Na svém blogu máš 2 e-booky, jeden placený a druhý zdarma, v čem se knihy liší a co by si z nich čtenáři měli odnést?

Jsou diametrálně odlišné, a tak jsem to také chtěla. I když jedno společné mají. Oba jsou napsány s nadhledem a humorem. Možná překvapivě ani jeden není sbírkou básní, což by logicky vyplynulo po přečtení mého blogu. I když tu také plánuji. Mým záměrem je, aby se čtenář především pobavil, od srdce se zasmál, což ale neznamená, že mu to nepřinese víc. Naopak. Zvlášť pokud umí číst mezi řádky.

První e-book Změň vzorec myšlení je zdarma a je o strachu, jak s ním zatočit, ale třeba i s nadsázkou o typologii lidí, psáno stylem – jak si dát pozor při výběru partnera. Druhý e-book Letem světem životem jsou pro změnu povídky, ale všechny z mého života, takže nic smyšleného. A na ten jsem opravdu pyšná, myslím, že se mi to povedlo přesně tak, jak jsem plánovala. Recenzi si čtenáři můžou přečíst vlastně v článku zde .

ebook3D-188x300

Ačkoliv ani jeden e-book není sbírkou básní, jak jsme si řekli, vždy dostávají čtenáři k e-booku jako bonus básničku k tématu. Já ji tam prostě propašuji. To bych nebyla já! A jen pro zajímavost, třetí e-book bude pro změnu na téma zdraví. Chci vám předat co nejvíce ze sebe.

Tvé básně jsou vždy někomu věnované, plánuješ pak vydat např. tištěnou formu knihy, nebo jaké jsou tvé sny a cíle?

Ano, přesně to plánuji. Vydat krásnou voňavou tištěnou knihu, ve které si budete moci listovat a nechat ji ležet třeba u postele, nebo si ji vzít s sebou na dovču, ev. ji půjčit chudé kamarádce, když na ni nebude mít… (smích) Dělám si legraci, samozřejmě. Bude cenově dostupná. V plánu mám též vydat sbírku básní. Jak jsi zmínila, mé básně mají většinou věnování, protože mě ke složení třeba někdo inspiruje, tak mu ji pak věnuji, a ráda. Nejsou to básničky jen jako poezie. I když ty skládám také. Je to spíše příběh s hlubší myšlenkou, často vedoucí k osobnímu rozvoji. Z tohoto důvodu bude sbírka obohacena i o audio básně, potažmo recitaci – meditaci. Ale to už bych asi prozradila moc. Počkejte si a těšte se! Máte na co. 🙂 Dávám básničky často jako originální dárek, který zahřeje u srdce, a ráda to udělám i pro vás. Nechte se inspirovat…

Pavlína Adamcová

Co bys ráda vzkázala všem, kteří si tento článek přečtou?

To, co tu nasdílím, dovolím si uzavřít veršem svým. 🙂

Vzkázala bych lidem všem, ať nebojí se splnit si svůj sen.

Je příjemné vzbudit se ráno s tím, že dnešní den bude mým nejkrásnějším.

Ať leží vám u nohou celý svět, žijte tady a teď!

Vždyť když si uvědomím, že ten dnešní den může být i tím posledním…

Plňte si s radostí své sny a plány, nechť nezůstanou hluboko zakopány.

I kdyby to ty nejšílenější byly, přeji vám ze srdce, aby se vám vyplnily!

S láskou Pavča A.


Moc se mi líbí verš,- „je příjemné vzbudit se ráno s tím, že dnešní den bude mým nejkrásnějším.“ A teď upřímně, kolik z vás se takto budí? Pokud si ťukáte na čelo, zkuste zabloudit na Pavči blog, kde najdete minimálně inspiraci, jak to udělat, aby i vaše rána měla smysl. 🙂 S Pavčou se nudit nebudete, má pořád o čem povídat a její dobrá nálada je nakažlivá.

Díky Pavlí za pěkné odpoledne a těším se, že se zase brzy uvidíme a poklábosíme, co je nového 🙂

příjemné čtení - práce to není
příjemné čtení – práce to není

Blogerky a blogeři, pokud byste měli zájem o zmínku o vašem blogu na mém, klidně mi napište – do mailu, do zprávy, do komentáře. Pokud mě váš blog zaujme, ozvu se vám. Pokud budete poblíž, ráda se i za vámi rozjedu a seznámím osobně, uděláme pár fotek a od vás na oplátku budu chtít článek sdílet na vašich FB s nějakým peprným komentářem, který všechny zaujme.

Těším se na dalšího z vás…

M. F.

Foto: Marie Füsselová, strcprstskrzprd.cz