Jak potěšit při nedělním obědě jazýček svých nejbližších?

Myslím, že každá žena má týden co týden dilema, co zase uvařit. Guláš byl minulý týden v sobotu, rajskou a koprovku nikdo nejí, tak zbývají řízky nebo kuře. A nedej bože, když má například přijet tchyně, to se náš mozek dostává do stresu, protože chceme ze sebe dostat to nejlepší a pak stejně upečeme kachnu nebo kuře. V minulém článku s názvem Ochutnejte báječné Frijoles con chorizo jsem Vám dala tip na něco vydatného, ale nejsem si jistá, jestli tohle by pro tchyni bylo to nejlepší 😀 

Existuje spousta kuchařek a receptů a on-line kuchařek, video návodů a podobně, jenže kdo má čas to číst, pak to jít nakoupit a podle video návodu pak začít kuchtit a modlit se, aby to chutnalo a vypadalo stejně jako na obrázku. Já mám pro Vás tip nejen na výborný nedělní oběd, kterým si myslím, že rozhodně tchyni ani tchána neurazíte, ale zároveň recept, který se nedá zkazit a chutná skvěle 🙂


Faire griller le bacon

Suroviny:

  • 500g hovězí roštěné
  • 300-500g slaniny
  • 5 ks cibule
  • 1 plnotučná hořčice
  • hladká mouka
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • koření dle chuti
  • hovězí masox
  • pro milovníky hub klidně dle chuti přidejte

Jdeme vařit

frog-1650035_1920

Postup:

  1. Nejprve si nakrájíme cibuli na malé kousky, na pánvičku nalijeme kapku olivového oleje a necháme cibuli na mírném ohni smažit. Připravíme si slaninu a ve chvíli, kdy je cibule už pěkně načatá, slaninu k ní dodáme a nechám na pánvi za občasného míchání osmahnout.
    jidlo slaninaacibule
  2. Než se nám osmahne cibulka, tak si připravíme maso. Nejprve si připravíme pekáč a maso osolíme a opepříme a obalíme v hořčici a mouce. Na pánev si připravíme opět kapku olivového oleje a necháme zprudka maso osmahnout z obou stran a poskládáme vedle sebe do připraveného pekáče.
  3. Do dalšího hrnce si nalijeme cca půl litru vody a necháme v něm rozpustit masox. Cibule a slanina už by měly být krásně osmahnuté, přidáme je do pekáče a celé to zalijeme masoxovou vodou. Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů a necháme cca 1,5 hod v troubě dusit.

maso

Jakmile je maso měkké, můžete servírovat 🙂 Jako příloha jsou skvělé šťouchané brambory, hranolky nebo rýže. 🙂

rostenanaslanine

Dobrou chuť!