Recept na nejlepší dort – Valentýnské srdce

Blíží se Valentýn a tak sdílím recept na nejlepší dort – Valentýnské srdce. Něco fakt moc dobrého, netvrdím, že zdravého. Tohle je pro milovníky sladkého. Tento recept je jednoduchý, lehký, rychlý a dort je chutný a prostě se bude olizovat celá rodina. 🙂 Protože nejsem typ kuchařky, která si práci dělá těžší, recept je hrníčkový. Ty já vyhledávám a mám nejraději. 🙂 Je to kalorická bomba!!! No na druhou stranu, kdy jindy než na Valentýna chcete hřešit, no ne? 🙂 

Dort Valentýnské srdce
Dort Valentýnské srdce

Recept na nejlepší dort – Valentýnské srdce

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1.5 x smetana ke šlehání – někdo dává jen jeden, ale mě těsto přijde dosti suché.
  • 3 ks vejce
  • 1 prášek do pečiva – zde jsem také viděla tip na 1 lžíci, nebo jen 1/2 prášku do pečiva. Já tam dala celý pytlík. 🙂
  • Pár kapek olivového oleje
  • Pár lžic kakaa

Krém

  • 2 x 250 g mascarpone
  • 5 lžic cukru krupice – pro mě dostačující množství, můj přítel to v dortu skoro necítí, takže pokud budete dělat tento dort pro svého partnera, který má rád sladké, tak cukru přidejte.
  • 1 x smetana ke šlehání
  • Na ozdobu – jahody, borůvky, ostružiny, banány – to co máte rádi a chutná vám to v kombinaci se šlehačkou, ideálně čerstvé
  • Čokoládová srdíčka – na ozdobu, nebo jiné možné ozdobné tvary
  • Marmeláda
Čokoládová srdíčka - ozdoba na dort
Čokoládová srdíčka – ozdoba na dort

Postup:

Nejprve si připravíme korpus.

Já začínám od konce a nejprve si jdu vytřít pečící formu a připravím si ji hned zkraje na nalití těsta, abych se poté už nezdržovala.

Další kroky už popíši jen v bodech:

  • Vejce – oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh
  • Mouku, žloutky, smetanu smícháme a přidáme pomalu sníh ušlehaný z bílků
  • Kypřící prášek – já ho dávám jako poslední do těsta a nechám chvilinku těsto ustát.
  • Kakao přidávám jen do půlky těsta, ale pokud máte raději kakaové věci, můžete přidat do celého korpusu.
  • Pečete cca 30 min na 180
fotografie dortového korpusu
Korpus

 

Příprava krému na dort:

  • Šlehačku ušleháte dotuha
  • Smícháte si cukr s mascarpone do kupy a přidáte ušlehanou šlehačku
  • Třete až je z toho krém a dejte zatím do ledničky

Krém natřete na vychladlý korpus. Nejlepší je, když korpus uprostřed rozříznete a pomažete z obou stran marmeládou a po té ještě připraveným krémem. Zbytek krému namažete na korpus z vrchu a ze stran. Připravte si na ozdobu ovoce a poskládáte dle libosti.

A dort je hotový… 🙂 Můžete ještě přelít želatinou, ale my to nemusíme, tak to ani nedoporučujeme. 🙂

Další možnosti jak ozdobit dort se můžete naučit v kurzu „Zdobení dortů“. Vstup do kurzu je zdarma a první tři lekce také. Co se tam naučíte? Mrkněte 🙂

V kurzu se dozvíte:

V kurzu se dozvíte:

  • jak potáhnout dort máslovým krémem
  • jak nabarvit potahovací cukrové hmoty
  • jak potáhnout čtvercový dort
  • jak modelovat růžičky a mašle
  • jak vyrobit volánkový dort
  • jak nazdobit dort pro děti
  • jak nazdobit slavnostní dort
  • jak udělat dortová lízátka

Více najdete zde. Kurzy pro radost – zdobení dortu

Dobrou chuť 🙂