Chipsy, brambůrky, prodávané ve všech možných příchutích i ve všech možných tvarech. Nevím, jak Vám, ale mě přijde, že v pytlíku od dob mého dětství brambůrek stále ubývá a ceny brambůrek rostou. Jedna z mých nejoblíbenějších příchutí je Vinegar and salt chips, o kterých jsem se zmínila i v článku Au-pair. Jenže to bylo v Anglii, kde je měli na každém rohu. Kde je sehnat u nás? Za kolik? Na tyto otázky Vám odpovím a navíc k tomu mám pro Vás super recept na domácí octové brambůrky na konci článku.
Vinegar and salt chips – srdcovka z Anglie
Walkers salt and vinegar jsou britské brambůrky a žádné se jim nevyrovnají. Seženete je ve vybraných e-shopech i v kamenných obchodech. Cena je taky vybraná, za 32.5 g těchto skvělých a úžasných brambůrek zaplatíte 24 Kč. Tedy pokud byste se chtěli dostat na standardní 175 g balení, tak by Vás to vyšlo na 129 Kč. Také si je můžete objednat přímo z Anglických e-shopů, kde v případě, že si koupíte balení po 32 ks, tak zaplatíte za jeden pytlík o 5 Kč více než když si je objednáte u nás tady.
Na Anglickém e-shopu mají stejný balík už od 2 liber, ale je v tom malý háček, brambůrky jsou po datu záruky! Celé balení Vás vyjde na 470,50 Kč i s poštovným a balným, tzn. že na jednom pytlíku ušetříte 14,70 Kč, ale s prošlými brambůrkami, a v případě balení 32 ks ušetříte 457,50 Kč.
Octové brambůrky v Čechách
U nás octové brambůrky seženete v podobě Pringles brambůrek, které ale také ztratily na chuti. Ze začátku byla chuť octu znatelnější a brambůrky byly vcelku podobné těm anglickým, možná i proto, že se dělají z těsta, nikoliv z nakrájených brambor. Jenže po čase chuť octu na brambůrkách začala slábnout a proto je už nekupuji. Další, které jsem našla u nás, a byly vážně dobré, byly Chio Extreme, jenže je po čase přestali vyrábět. Tudíž jsme vznesli dotaz a bylo nám ze strany firmy odpovězeno, že nešly na odbyt. Lidi vážně? Věřte mi, že i když se složení octu a brambor zdá divné, tak chuť je naprosto skvělá. No a pak ten zbytek. Upřímně aniž bych jmenovala, na Českém trhu jsem nenašla tak dobré brambůrky, které by se chutí vyrovnali těm anglickým a proto jsem se rozhodla, že než abych utrácela prašule za něco, co mi nechutná, tak si je udělám doma po svém.
Recept na domácí octové brambůrky
Doporučuji použít vinný ocet, chuť je pak výraznější, my ho doma neměli, tak jsme vzali normální. 🙂 Nevyrovnají se těm anglickým, to v žádném případě, ale chutnají mi více, než všechny, které jsem doposud vyzkoušela. Pokud je nechcete mít tak mastné, upečte je v troubě 🙂
Dejte všem milovníkům octových brambůrek vědět, že nejsme ztraceni a naše chuťové buňky opět mohou zažít extázi, a sdílejte toto video nebo článek.
Všem přeji chutné domácí brambůrky, ať už octové nebo jen solené, či s jinou příchutí.
Dobrou chuť!