Odložený temný případ až pro 16 hráčů – zapoj se taky

Koukáte se rádi na detektivky a tipujete, kdo je pachatel? Představte si, že před lety se stala vražda a vy ji nyní máte vyšetřit. Odložený temný případ až pro 16 hráčů – zapoj se taky. Celá rodina, kamarádi a přátelé v tom jedou s vámi, ale pozor – jeden z nich je svědek a celou tu hrůzu viděl, ale protože se bojí, tak už léta mlčí. Svědka musíte najít a temný případ vyšetřit. Co vy na to? Zapojíte se? Mluvím o hře „Neobvyklí podezřelí „ od Albi.cz a jednu tu mám i pro vás. Co je to za hru, jak ji můžete získat? Pokračujte ve čtení…

Párty hra „Neobvyklí podezřelí“ – pravidla, podmínky , tipy

Fotografie Neobvyklí podezřelí - párty hra
Neobvyklí podezřelí – párty hra

Hned na začátku jsem vám v podstatě nastínila o čem odložený temný případ je. Hrát hru může 3 až 16 hráčů a obsahuje:

  • 70 karet podezřelých zločinců
  • 110 otázek
  • 12 kartiček, kterými určíš svého neobvyklého podezřelého
  • 2 karty s odpověďmi ano/ne
  • pravidla
  • blok k zapisování výsledků

Postup:

Ze 70 kartiček (podezřelých) si svědek vybere 12 karet, které položí na stůl. Zbylé karty podezřelých dále nebude potřebovat.

Fotografie hry neobvyklí podezřelí
Karty
  • Ten kdo má být svědek si vybere jednu z 12 ti kartiček pro výběr podezřelého viz. foto (zcela náhodně) a číslo na ní určí, kterého svědek viděl spáchat ohavný čin. Tím je ve hře zajištěno, že svědek si v průběhu hry podezřelého nezmění.
fotografie společenské hry
Společenská hra neobvyklí podezřelí
  • Vybranou kartu a hlavně číslo, které je na ní nesmí vidět ostatní, logicky a tak ji hráč položí na předem dané místo, číslem dolu.
Fotografie společenská hra neobvyklí podezřelí
Společenská hra neobvyklí podezřelí
  • Otázek je celkem 110. Ani jedna otázka není o tom, co má dotyčný na sobě, nebo jestli nosí brýle, zelené sako, nebo jakou má barvu očí a díky tomu si taky užijete kotel srandy, protože dotaz jako např. objímá se rád/a, je docela zábavný při pohledu na 12 kartiček, které nemluví a pouze na vás nějakým dojmem působí. Samozřejmě, že na každého z vás jinak a shodnout se je někdy dost náročné, záleží jaké povahy máte v týmu. :-))))
  • Tedy pokud svědek na tento dotaz odpoví, že se rád/a neobjímá, pak musíte na kartičkách hledat pravý opak tohoto typu. Tedy typ který se rád objímá. A teď začněte pátrat kdo to z nich může být.

Zkuste si to

Otázku vidíte na fotce, sedněte si s kamarádkou, manželem, bráchou, ségrou klidně se všemi a schválně shodnete se na tom, který z nich sleduje a který nesleduje dokumentární filmy??? Zrovna u této vybrané party na fotce, si myslím, by vám to nemělo dělat až tak velký problém, ale uvidíte sami. 🙂

 

Fotografie návod hra neobvyklí podezřelí

návod hra neobvyklí podezřelí

  • V jednom kole můžete vyřadit třeba všechny, u kterých si jste jisti, že to není pachatel.
  • Pokud se spletete a vyřadíte svědkem určeného podezřelého, hra končí a vy všichni ( včetně svědka) jste prohráli.

Hra by neměla být o tom, že hrajete proti sobě, ale naopak. Všichni jste jeden tým. Svědek chce, aby vrah byl dopaden a on mohl zase v klidu spát a detektivové chtějí medaili za dopadení dlouho hledaného zločince. 🙂

Můj tip

Otázky, které si taháte si nechte vždy stranou rozdělené na odpovědi ano – ne, abyste se k nim mohli vracet. Také se vám může totiž stát, že budete mít na stole např. 12 žen a budou vám chodit otázky o fotbale a lize mistrů. Pak je fajn mít se čeho chytit a vyřazovat dle otázky, která už byla, ale dovede vás dál, než otázka zdali slečna kouká na ligu mistrů.

Příklad:

Fotografie návodu hry neobvyklí podezřelí
Otázky ano a ne
  • Hra trvá 20 – 30 min dle počtu hráčů a trvání domluvy hráčů mezi sebou. Takže pokud vás fakt bude až 16 tak tu hru můžete hrát klidně i celou noc 🙂

Závěr:

My jsme si hru oblíbili a dost se u ní zasmáli. Už jsme projeli i všechny otázky a všechny podezřelé. Po druhém kole, kdy jsme skončili už po čtvrté odebrané kartě, jsme si sedli a projeli všechny podezřelé a bavili se o nich. Trochu jsme si to ulehčili.

Soutěž a získej – soutěž je ukončena!

A protože vás mám ráda, tak pro vás mám jarní soutěž a nebude velkým překvapením, že soutěž bude o hru „Neobvyklí podezřelí“ a o ještě jednu pěknou výhru. Jakou? 

Držím palce a přeji pěkný den!

Maruška, strcprstskrzprd.cz