Nejromantičtější místa v Praze

Praha je romantických míst přímo plná. Takže, pánové: zapomeňte na Paříž a požádejte svou vyvolenou o ruku v naší metropoli. Vyjde vás to levněji, ale především nebudete litovat. V Praze jsou totiž místa, na kterých dámy měknou rychlostí blesku. Poradíme vám, kde je najdete.

Praha je romantická, a to nejenom na Valentýna. Po celý rok, v každém ročním období a za každého počasí. Nesmírně romantické jsou samotné procházky uličkami Starého města, z nichž dýchá silný Genius Loci. Plné malebných zákoutí, v nichž můžeme v objetí alespoň na pár vzácných okamžiků zapomenout na dění okolo sebe. Ne nadarmo Praha láká snílky z celého světa. Důvod je nasnadě: krásně se jim tu sní. A nám se může také. Ve dvou!

FOTO:Nejromantičtější místa v Praze
Navštivte nejromantičtější místa v Praze

Vezměte svou milou na Petřín

Snad všichni zamilovaní míří na Petřín. Možná proto, že jim připomíná pařížskou Eiffelovku. Možná pro ten dechberoucí výhled, jenž se z něj naskýtá. Chceme-li zkrátka jít na jistotu, Petřínem rozhodně nic nezkazíme. A až se ho nabažíme, postačí seběhnout dolů a pokračovat romantickou procházkou na Kampě.

Magický Vyšehrad

Vyšehrad není pouze romantický, ale také magický. Můžeme odtud sledovat úchvatný západ slunce, kochat se výhledem do Podolí, nebo se usadit na trávník a v obklopení krásné přírody s nádechem historie na sebe nechat působit neobyčejné silné kouzlo tohoto místa. Zde veškeré návrhy včetně těch nemravných budou nejenom vyslyšeny, ale také zrealizovány.

Foto:nejromantičtější místa v Praze

 

Kyvadlo na Letné

I zde se nám Praha rozprostře doslova jako na dlani. Obzvláště kouzelné je toto místo ve večerních hodinách, kdy se nad metropolí rozehrává pestrá hra světel. Svého času tu stával monumentální Stalinův pomník, který byl nakonec zbourán. Na jeho místě teď stojí dílo sochaře Vratislava Nováka s názvem Stroj času. Ten nám mimo jiné připomíná, že čas běží. A každému stejně. Proto bychom neměli promeškat jedinou minutu!

Pražská náplavka

Krásně bývá i na pražské náplavce. Konkrétně na procházce po Rašínově nábřeží směrem do Podolí. Obzvláště pokud se u zastávky Výtoň necháme převézt na druhý břeh, ze kterého se nám naskytne překrásný výhled na Vyšehrad.

Parníkem po Praze

Nesmírně romantická může být i plavba lodi po Vltavě. Jako na dlani z ní budeme mít ty největší skvosty, jako jsou panoráma Pražského hradu, nádherné scenérie Kampy, Karlův Most, Národní divadlo a samozřejmě všechny historické mosty spojující oba břehy Vltavy. To vše bez na pevnině všudypřítomných davů turistů. Na výběr máme okružní plavby, plavby s občerstvením nebo přímo s romantickou večeří.

Foto:plavba lodí po Praze

Havlíčkovy sady

Spoustu romantických míst najdeme i mimo centrum. Snad v každém ročním období jsou krásné například Havlíčkovy sady na Vinohradech. Můžeme se tu jen nečině procházet, nebo se opět kochat výhledem na hlavní město, tentokrát z vyvýšeného místa u Grébovky.

Prokopské údolí

Nezapomenutelný může být i výlet do Prokopského údolí, kde na chvilku zapomeneme, že jsme ve městě. Ve zdejších cestičkách se můžeme toulat celé hodiny. A kdo ví, třeba, bude-li nám přát počasí, zvládneme i něco víc.