MAMAFEST – RESTARTUJ SVOU KARIÉRU

Vracíte se po mateřské do práce? Máte strach, jak práci skloubíte s vaším osobním životem? Chcete pracovat z domova? Přijeďte na MAMAFEST.  Nemusíte začínat hned podnikat, je to i pro maminky, které hledají přivýdělek při mateřské, flexibilní pracovní dobu, nebo brigádu a třeba neví kde hledat, nebo jak začít, od čeho se odpíchnout atd.

Mně se myšlenka MAMAFESTU líbí a ráda tento projekt podpořím, vzhledem k tomu, že sama mám za sebou ve svých 38 letech restart své kariéry.

Můj příběh

Jako malá jsem chtěla být učitelkou. Co jiného, že. Myslím, že každý kdo se narodil před rokem 89 chtěl být učitelkou, nebo kominíkem a nebo popelářem. Po revoluci jsem názor změnila a zatoužila se stát bohatou manažerkou. Začala jsem pracovat na call centru (tenkrát to bylo terno a dobrý peníze). Rychle jsem se dostala z operátora na vyšší post a vše bylo tak, jak jsem si to vysnila. Téměř…

Když se nám narodila holčička – na fotce v břiše, tak jsem po 6 týdnech nastoupila opět do práce. Otěže v domácnosti převzal manžel. Chvilku to v celku i klapalo a vypadalo to, že můžeme takto fungovat. Ale bohužel, tak jednoduché to nebylo a přišla další rána. Muž zemřel. Svět přestal být kulatý, nic nedávalo smysl. Aby toho nebylo málo, dcerku (2 roky) mi ten rok odmítli i vzít do školky.

Moje lásky 2002
Moje lásky 2002

A tak jsem se začala přizpůsobovat dané situaci. Začala jsem hledat práci v Ústí nad Labem, která bude vykonávaná z domu a flexibilně. Když to zkrátím, ani po roce hledání a u žádného zaměstnavatele zde v Ústí nad Labem jsem se nesetkala s pochopením a možností, že bych z domu pracovat mohla. Pouze u jednoho, ze začátku to vypadalo i nadějně.

Slíbil hory doly černý les…,ale s koncem 3 měsíční zkušební pracovní doby, jakoby jeho slib – práce z domu – slábl a slábl, až po něm nebylo ani náznaku. Jednoduše mi pán řekl, že jsem asi úplně blbá a doporučil mi invalidní důchod, když chci být doma. Taky mi ukázal nějaký článek, kde statistiky jasně ukazují, že ti co pracují doma, toho udělají mnohem méně. Takže jsem podala poslední výpověď.

Upřímně říkám, že tohle období pro mě bylo asi jedno z nejnáročnějších. Ať už uvědomění si některých věcí, uspořádání priorit, nebo jen srovnání se s tím, že co bylo se nevrátí a udělat tlustou čáru a další kroky kupředu, pro mě samotnou bylo hodně těžké.

Rozvoj – online marketing

Začala jsem studovat on-line marketing a věnovat se ve 38 letech úplně jinému oboru, než jsem znala. Je tu ale spousta věcí, které nevím. Pořád se učím. A je to fajn. Nyní jsem spokojená a ačkoliv mi nikdy den nekončí větou „tak a mám hotovo – padla“, i přes to se cítím mnohem lépe a více sama sebou.

Mám svůj blog a nyní ještě další projekt, pracuji externě pro další 2 klienty a pracuji tehdy když chci já. Ano musím také odpracovat určitý počet hodin týdně a musí to za mnou být vidět, ale kdy si je odpracuji, je jen na mě. Když moje dcera potřebuje obejmout, jsem u ní a tím pádem cíl je téměř splněn. 🙂

Nikdy bych to ovšem nedala bez lidí, kteří mě podporovali. Moje děti byly mým motorem a můj přítel mi dolíval benzín. Taková malá automobilová stáj, ale řidič jsme byli všichni. 🙂

 

MAMAFEST

MAMAFEST je určený nejen maminkám, ale všem lidem, co by rádi restartovali kariéru. 🙂

Minikonference zaměřená na ženy/mámy, které čeká návrat do pracovního procesu. Zaměřili jsme se jak na ty, co chtějí začít podnikat, tak i na maminky, které hledají zaměstnání nebo přivýdělek. A dostane se i na neziskový sektor, kde jsou ženy velmi aktivní.

Celý den plný inspirace, nových kontaktů a nápadů. Skutečných příběhů, ve kterých nepůjde jen o byznys, ale o touhu, abyste dělaly, co vás baví, naplňuje, v čem vidíte smysl a co vám nenaruší chod rodiny, nebo manželství.

Přijďte se nastartovat.

MAMAFEST
MAMAFEST

Na co se na Mamafestu můžete těšit?

Na přednášky i reálné příběhy jiných maminek.

Na programu bude:

  • Lucie Václavková poradí s nastavením podnikání – chcete začít? Přijďte si ji poslechnout.
  • Miriam Vránová – zkušená PRistka, která radí ostatním ženám, jak vést a zakládat neziskovky.
  • Zora Arazimová – pracuje 6 let v v oboru HR, zároveň založila neziskovou organizaci Genixa, kde pořádají workshopy na témata související s hledáním zaměstnání.
  • Tereza Veselá – určitě ji znáte jako blogerku Madame Coquette, nyní se věnuje profesionálnímu focení. Zajímá vás její příběh?
  • Pavla Dandová je také blogerka, kromě toho vede kurzy o nošení dětí a založila nadační fond S lehkou hlavou.
  • Lucie Šálená si založila e-shop s hračkami Chytrá opička. Co vše vedení e-shopu znamená?
  • Jana Hejnicová nastoupila do startu-pu Dodo. Jaké to pro ni bylo nastoupit do zaměstnání? Jak se připravovala na pohovor? I ona ale chystá vlastní projekt pro mámy Mamarket.
  • Petra Uharček se věnuje blogování už několik let, z jejího blogu Myhomestyle se postupně také vyčlenila část s e-shopem. Kde bere nápady a čas na tvorbu?
  • Gabinu Hrdina si vybavíte, když se řekne houpací prkno. Její značka Utukutu proráží do celé Evropy, přitom začínali teprve v roce 2014. Je složité vyrobit a prodat vlastní hračky?

 

Sháníte brigádu nebo přivýdělek? Na programu vystoupí také Aneta z Mavimi – projektu, který dává maminkám možnost získat práci na flexibilní úvazek. Zájem je i o přednášku na téma založení e-shopu.

Lístek na MAMAFEST stojí jen 250 Kč a máme jich na prodej celkem 80.

V ceně jsou nejen přednášky, ale taky malé občerstvení a poukázka na kávu.

V tombole můžete získat třeba kupón na dentální ošetření od Canadian Medical, termotriko české značky ScutumWear, růžový diář Doller, roční pronájem e-shopu od Shoptetu, láhev růžového vína i poukázku od Feeda nebo Biana.