5 kritérií pro správný výběr školní aktovky i studentského batohu

Začátek školního roku je pro mnohé rodiče velmi náročný, a to hned z několika důvodů. Nakoupit pomůcky předepsané školou, připravit prvňáčky na jejich první velký den a v neposlední řadě nákup správného školního vybavení. My se dnes podíváme na to, jak vybrat vhodné školní batohy pro studenty střední školy i aktovky pro prvňáčky. Mám pro vás 5 tipů, které vám pomohou při výběru.

Jak určit, zda vybrat aktovku, či batoh?

Základem je určit si, zdali budete vybírat studentský batoh, či aktovku. Proto si nejprve řekneme, v čem se liší.

Aktovky pro prvňáčky

V případě, že máte doma prvňáčka, pak rozhodně koukněte po školní aktovce pro prvňáčky. Aktovky jim ulehčí nejen manipulaci s taškou, ale i uskladnění knížek a sešitů. Dále mají jednodušší úložní prostor, který obsahuje většinou jednu kapsu s přepážkou na uložení menších pomůcek a jsou vybaveny i přední kapsou, kde si děti mohou uložit svačinu nebo penál.

Školní batohy pro 2. stupeň

Na druhém stupni už se děti s aktovkou pravděpodobně nespokojí. Od 4. třídy je vhodné se poohlédnout spíše po školním batohu pro 2. stupeň, který vypadá oproti aktovce moderněji a také obsahuje více vnitřních kapsiček a kapsu na notebook, využít ho tedy mohou nejen do školy, ale i na výlety apod.

Studentské batohy

Pro žáky středních škol jsou nejvhodnější studentské batohy, které mají podobné uspořádání jako školní batohy, ale rozdíl je ve velikosti – výšce batohu.

 

5 tipů, jak vybrat aktovky pro prvňáčky či školní batoh?

 

1) Pevná, anatomicky tvarovaná záda nesmí chybět žádné aktovce ani batohu

Ať už vybíráte batoh či aktovku, vždy je potřeba zajistit, aby měl pevná a anatomicky tvarovaná záda. Nezpůsobíte tak svému školákovi problémy s páteří, a zaručíte tak zdravý vývoj dětské páteře.

2) Bezpečnostní prvky pro bezpečí dítěte a váha batohu

Každý batoh by měl být vybaven bezpečnostními prvky, jako jsou například reflexní pásky, které zaručí lepší viditelnost při přecházení silnice ve tmě. Váha batohu by neměla překročit 1 kg a pro dítě představovat zátěž.

3) Věk školáka a velikost batohu

V patrnost berte i věk vašeho školáka a dle toho vybírejte velikost batohu. Pro prvňáčka vybírejte aktovky, od 3-4. třídy pak můžete využít nabídku školních batohů pro druhý stupeň a pro studenty středních škol jsou nejvhodnější studentské batohy.

4) Nezávislé testy, certifikace, recenze

Velmi důležité je také si ověřit, zdali nabízené školní batohy prošly nezávislými testy a obdržely potřebné zdravotní certifikace. Vyhledat si recenze a spokojenost zákazníků. Levnější batohy mohou vypadat pěkně, ale nezaručí vám bezpečnost a zdravotní nezávadnost batohu.

3) Další příslušenství ve stejném designu

Pokud chcete, jak se říká, vše v jednom, pak se zaměřte na výhodné sety. Ty obsahují spolu s batohem či aktovkou také finančně výhodný výběr dalších školních potřeb ve stejném stylu a designu, jako je aktovka. Vy tím ušetříte nejen peníze, ale i čas při nákupu dalších potřeb, jako jsou penály, boxy, zástěrky nebo peněženky.

Česká firma STIL nabízí kvalitní školní batohy

Pokud stále váháte a nevíte kam se po vhodném školním batohu podívat, pak doporučuji českou firmu STIL, která splňuje všechny zmíněné požadavky. Jejich školní batohy prošly nezávislými testy a kvalita je ověřena lékaři. V nabídce najdete výhodné sety, aktovky v různých barvách, které vaše děti určitě ocení.

Přeji hodně štěstí při výběru školních batohů a bezproblémový vstup do školního roku.