Romantický víkend pro dva, tipy na výlety a ubytování poblíž Karlštejna

Přemýšlíte, jak překvapit váš protějšek a zároveň si užít opravdu romantický víkend, který bude plný výletů, rybaření, romantických procházek v přírodě, wellness či poznávání historie a památek? Připravila jsem pro vás tipy na výlety a ubytování poblíž Karlštejna, kde můžete strávit krásný romantický víkend ve dvou či dovolenou, na kterou budete ještě dlouho a rádi vzpomínat.

Navštivte hrad Karlštejn, vápencový lom Velká Amerika nebo zámek Dobříš

Objevte tajemství gotického hradu Karlštejn a vyberte si prohlídku, která vás zaujme nejvíce. Hrad Karlštejn nabízí 3 prohlídkové trasy, z kterých si buď můžete vybrat, nebo si je projít všechny a strávit zde celý den, plný nových informací o historii hradu, Karlu IV. a jeho vládě, jeho manželkách a životě po dobu kralování.

Foto:prohlídkové okruhy hrad Karlštejn
prohlídkové okruhy hrad Karlštejn

V okolí hradu Karlštejn ovšem najdete i další skvosty, které rozhodně stojí za to vidět. Lom Velká Amerika možná znáte i z filmu „Limonádový Joe“. Jedná se o vápencový lom, kde je krásný výhled na jezero. K tomu se ovšem z bezpečnostních důvodů nedostanete. Okolo lomu je vyznačena stezka pro návštěvníky lomu. Ovšem i výhled z výšky stojí za to a příroda kolem vás pohltí a očaruje.

Pokud se zdržíte déle, můžete také navštívit zámek Dobříš. Ten se nachází cca 30 km od hradu Karlštejn. A když se na zámek vydáte v červenci, budete si moci projít i krásný francouzský park zámku Dobříš, který se aktuálně upravuje a v červenci 2020 by již měl být pro veřejnost přístupný.

Foto: zámek Dobříš - ubytování poblíž Karlštejna

Romantické ubytování poblíž Karlštejna s rozmazlujícími procedurami

Aby váš romantický víkend pro dva byl skutečně jedinečný a nezapomenutelný, je nutné, vybrat ubytování, které splňuje více než jen standardní podmínky. Hotel Karlštejn se nachází v bezprostřední blízkosti hradu Karlštejn a uspokojí i ty nejnáročnější návštěvníky a klienty.

Foto: hotel Karlštejn - pokoj královny Elišky, ubytování poblíž Karlštejna
hotel Karlštejn – pokoj královny Elišky, ubytování poblíž Karlštejna

Vybrat si můžete z různých typů pokojů: standardní dvoulůžkové pokoje, rodinné pokoje nebo svatební pokoje s nadstandardním vybavením. A pokud toužíte po soukromém wellness či romantické večeři při svíčkách, pak si stačí objednat jeden z ubytovacích balíčků hotelu Karlštejn a v ceně získáte i další benefity, které vám zpříjemní pobyt a dopřejí péči a odpočinek.

Hotel Karlštejn bude otevřen od 12. března 2020. Nabídku služeb a ubytování najdete na webu www.hotelmlynkarlstejn.cz.